×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

‘Elizabeth praat met Charles en William over situatie Harry’

‘Elizabeth praat met Charles en William over situatie Harry’
10.01.2020 -

Koningin Elizabeth heeft donderdag gesproken met prins Charles en prins William over de beslissing van prins Harry. De Britse vorstin heeft daarnaast gevraagd of haar medewerkers met Harry en Meghan willen kijken naar een plan voor een werkbare situatie, vertellen ingewijden aan de BBC.


De hertog en hertogin van Sussex kondigden woensdag aan een stapje terug te doen in het Britse koningshuis. Elizabeth kwam kort daarna met haar eigen verklaring via Buckingham Palace. Zij liet daarin al doorschemeren dat de beslissing van haar kleinzoon iets te voorbarig was. ‘De gesprekken met de hertog en hertogin van Sussex zijn nog in een pril stadium’, luidde het statement. ‘We begrijpen hun verlangen naar een andere invulling, maar dit zijn ingewikkelde kwesties die tijd kosten om aan te werken.’

Naar verluidt hadden Harry en Meghan de koningin niet laten weten dat ze het nieuws bekend zouden maken. Ook voor de rest van de koninklijke familie zou de verklaring als een verrassing zijn gekomen en die zou erdoor gekwetst zijn.