Placeholder

Elizabeth blij met geslaagd verjaardagsfeest Charles

Het verjaardagsfeestje van prins Charles was geslaagd. Tot die conclusie kwam koningin Elizabeth, die het feest voor haar oudste telg organiseerde, donderdag toen ze op pad was met de Noorse koning Harald.

'Ik ben zo blij dat Charles het naar zijn zin had', zei Elizabeth volgens Britse verslaggevers tegen haar Noorse collega, met wie ze in Londen een receptie bezocht om de goede banden tussen beide landen te vieren. 'Dat was goed te zien', reageerde Harald, die het feest met zijn vrouw koningin Sonja bijwoonde, en de Britse vorstin bedankte voor het 'leuke feest'.

Charles vierde woensdag zijn zeventigste verjaardag met onder meer een feest op Buckingham Palace. Naast vrijwel de volledige Britse koninklijke familie, inclusief zijn gepensioneerde vader prins Philip, woonden vele buitenlandse royals het feest bij. Onder hen waren prinses Beatrix, de Belgische koning Filip en zijn vrouw koningin Mathilde en het Noorse koningspaar.

Koningin Sonja zou haar man vergezellen naar de receptie, maar besloot daar toch van af te zien. Harald vertelde dat zijn echtgenote zich niet honderd procent voelde en bracht haar verontschuldigingen over op Elizabeth.