×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Elf César-nominaties voor Paul Verhoevens Elle

25.01.2017 -

Paul Verhoevens film Elle is de grote favoriet bij de Césars, de belangrijkste Franse filmprijzen. De thriller is elf keer genomineerd voor onder meer beste film en beste regie.


Hoofdrolspeelster Isabelle Huppert is genomineerd voor beste actrice. Zij speelt een vrouw die op zoek gaat naar haar verkrachter. De Franse actrice werd dinsdag ook al genomineerd voor een Oscar.

De Nederlandse regisseur Michael Dudok de Wit maakt ook kans op een César. Zijn film The Red Turtle, over een man die op een onbewoond eiland bevriend raakt met een schildpad, is genomineerd in de categorie beste animatie. Dudok de Wit is eveneens in de race bij de Oscars. In de categorie beste buitenlandse film is de Duitse komedie Toni Erdmann genomineerd, met een bijrol voor actrice Hadewych Minis.

Polanski
Overigens sleepte ook Frantz van François Ozon elf nominaties in de wacht. De prijzen worden op 24 februari in Parijs verdeeld.

Dinsdag kwamen de Franse filmprijzen ook al in het nieuws toen de Frans-Poolse regisseur Roman Polanski zich terugtrok als juryvoorzitter. Dat deed hij na kritiek omdat hij in 1977 volgens de Amerikaanse justitie een minderjarig meisje zou hebben verkracht.