Einde van De Toppers in zicht?

De Toppers zijn er niet in geslaagd enige indruk achter te laten in Europa. Met slechts één puntje uit Denemarken en tien(!) uit Albanië behaalden de drie Nederlandse sterren een van de slechtste resultaten aller tijden uit de Nederlandse Songfestivalgeschiedenis. Het definitieve einde van de Toppers lijkt in zicht...  

Hoe lang houden de Toppers het nog samen vol? Als we de geruchten uit showbizzkringen mogen geloven niet lang meer. Het meer dan teleurstellende resultaat op het Eurovisie Songfestival én de tegenvallende kaartverkoop voor de concerten in de Amsterdam Arena zouden ervoor gezorgd hebben dat het unieke samenwerkingsverband tussen de drie Nederlandse sterren op springen staat.

Insiders wijzen daarbij op het feit dat de Toppers, na de afgang in Moskou, afzonderlijk van elkaar terug naar Nederland reisden. Jeroen van der Boom nam al op vrijdag het vliegtuig terug naar huis, terwijl René op zaterdag in Nederland arriveerde. Gordon bleef nog wel tot en met de finale in de Russische hoofdstad, maar dat had alles te maken met het feit dat hij – naar eigen zeggen – een nieuwe liefde was tegengekomen. Met zijn vermeende Hongaarse minnaar zou hij zaterdag naar de finale hebben gekeken, waarin hij zo graag zelf had opgetreden….

Dat apart reizen van de drie zangers geeft wellicht al iets aan van de verdeeldheid die er heerst. Zeker is dat de deelname aan het Eurovisie Songfestival voor grote spanningen heeft gezorgd bij Gordon, René en Jeroen. En de vraag is of die spanningen in de komende weken, op weg naar de Arenaconcerten, niet zullen verergeren. Pijnlijk is dat de concerten van de drie heren nog steeds niet zijn uitverkocht, ook al zijn het er dit jaar maar twee.

“De Toppers zijn een beetje over hun succes heen. Na het vertrek van Gerard Joling was de glans er al af. En door de afgang in Moskou is het beeld nog verder verstoord. Heel veel Nederlanders zagen ook ineens drie mannen van middelbare leeftijd die in glitterpakjes en met simpele danspasjes een fout liedje stonden te zingen. Dat is natuurlijk fnuikend,” zegt een insider in het Hilversumse. 

Lees meer in de Weekend van deze week!