×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Einde nabij voor Fernando Ricksen

Einde nabij voor Fernando Ricksen
8.05.2018 -

Het einde lijkt in zicht voor ex-profvoetballer Fernando Ricksen. In 2013 maakte hij live in de uitzending van De Wereld Draait Door bekend te lijden aan de slopende spierziekte ALS. Nu kan hij niet eens meer praten.


Volgens de beste vriend van Fernando én de biograaf van het boek Vechtlust Vincent de Vries gaat het heel snel achteruit met de ooit zo gevierde profvoetballer: 'Hij kan momenteel alleen nog maar met zijn ogen knipperen', zo vertelt hij tegen een ochtendkrant.

De ooit zo levenslustige Fernando zal zich niet meer in het openbaar gaan vertonen volgens de Vries: 'Hij kan niet meer praten, niet meer Whatsappen en hij staart op zijn balkon in Valencia maar een beetje voor zich uit. De enige communicatie die nog met hem plaatsvindt, gaat via zijn knipperende ogen'.

Ricksen – die als voetballer van 1993 tot en met 2011 uitkwam voor onder andere Fortuna Sittard, Glasgow Rangers en Zenit Sint-Petersburg – probeert zijn lijdensweg vol te houden voor zijn vrouw, de Russische Viktoria Veselova, en dochtertje Isabella, die volgende maand haar zesde verjaardag viert.

Viktoria verzorgt Fernando volgens de Vries de hele dag door: 'Zijn lichaam is nu volledig door de slopende ziekte aangetast. ALS heeft nu ook de spraakorganen gesloopt. Bovendien is alle kracht uit zijn armen en benen verdwenen. De vraag is hoe lang hij het nog kan volhouden…', zo besluit hij. En dat is inderdaad de vraag.