×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Eigen tulp voor Gijs Naber

10.09.2017 -

Gijs Naber heeft op het Filmfestival van Toronto een eigen tulp gekregen. De acteur, bij het grote publiek bekend als Storm uit de hitserie Penoza, introduceerde de bloem vanwege de wereldpremière van zijn nieuwe film Tulipani.


In de tragikomedie van regisseur Mike van Diem speelt Gijs een Hollandse tulpenboer die na de Watersnoodramp naar Italië emigreert. De nieuwe tulpensoort, die de naam 'tulipani' heeft gekregen, werd gepresenteerd voorafgaand aan de rodeloper-première van de film op het festival van Toronto. Langs de rode loper staan bijna vijfduizend exemplaren van de nieuwe tulpensoort.

De ontwikkeling van de nieuwe soort vond plaats in samenwerking met Tulip Promotion Netherlands. De tragikomedie draait op het prestigieuze festival in het programma Contemporary World Cinema en maakt daarom kans op de People's Choice Award, een van de belangrijkste prijzen van het festival.

Tulipani opent op 20 september ook het Nederlands Film Festival in Utrecht. De film is vanaf 21 september in heel Nederland te zien. Tulipani is vanaf 21 september in heel Nederland te zien.