×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Eerste Nederlandse goud voor Anna van der Breggen

7.08.2016 -

Terwijl het er lang naar uitzag dat Annemiek van Vleuten het eerste goud voor Nederland binnenhalen, maakte een dramatische val een eind aan die illusies. Vervolgens sloeg Anna van der Breggen echter toe.


Anna van der Breggen heeft Nederland het eerste goud bezorgd tijdens de Olympische Spelen in Rio. Tijdens de wegwedstrijd was zij de sterkste. Annemiek van Vleuten ging in de laatste afdaling hard onderuit. Ze bleef roerloos liggen, maar kwam wel bij bewustzijn. Ze werd naar het ziekenhuis vervoerd voor onderzoek.

Anna is met haar winst de opvolgster van Marianne Vos, die op dit onderdeel vier jaar geleden goud won. Marianne reed wel mee in Rio, maar door een burn-out in 2015 reed ze pas weer sinds maart van dit jaar.