Bibian Mentel en partner Edwin Spee

Edwin Spee openhartig over gemis Bibian Mentel

Drie maanden geleden overleed Olympisch kampioene Bibian Mentel op 48-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Haar man Edwin Spee vertelt in een interview met platform Planet Lifestyle openhartig over dit enorme verlies.

 “Uiteraard hebben we verdriet en is er een groot gemis”, vertelt hij. “Toch wint de blik op wat er nog wél is. Het is precies de manier waarop Bibian en ik al in het leven stonden: we vonden het belangrijker om herinneringen te verzamelen in plaats van bezittingen. Om veel leuke dingen te doen.”

‘Mooie gedachten’

Door zo positief te blijven en zijn verdriet toe te laten, is Edwin na het overlijden van zijn vrouw niet in een zwart gat gevallen. “Verdriet toelaten helpt bij de verwerking. Ook al overvalt het me op de vreemdste momenten. Laatst nog. Bibian was altijd gek op een eekhoorn die ze vaak bekeek in onze tuin. Na haar overlijden zat het diertje ineens bij de openstaande achterdeur. Het keek naar binnen alsof het zich afvroeg ‘Waar is Bibian nou?’ Ik schoot meteen vol. Af en toe zijn er tranen. Prima. Ze worden omringd door mooie gedachten.”

Het hele interview lees je hier