×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Edward Snowden live bij Nederlandse première

1.11.2016 -

Edward Snowden is op donderdag 10 november live aanwezig bij de Nederlandse release van de film Snowden, die vertelt over zijn leven. Na de vertoning van de film over de wereldberoemde klokkenluider zal vanuit Pathé Tuschinski middels een live verbinding met Rusland een interview met de oud-NSA-medewerker volgen.


Via social media kan iedereen tot 10 november met de hashtag #vraagsnowden vragen voor het interview insturen. Ook in Pathé-bioscopen in Haarlem, Den Haag, Groningen, Arnhem, Delft, Breda, Tilburg, Eindhoven, Amersfoort, Maastricht, Rotterdam en Sittard zal het event live te volgen zijn.

Dat hebben distributeur Independent Films en privacy zoekmachine Startpage.com, die samen het event organiseren, dinsdag bekendgemaakt. Snowden werd wereldberoemd nadat hij in 2013 in Hongkong geclassificeerde documenten over de spionageacitiviteiten van de Amerikaanse veiligheidsdienst NSA aan journalisten overhandigde. Snowden zette hiermee de bewustwording omtrent onlineprivacy stevig op de kaart. Vanwege het FBI-arrestatiebevel dat tegen hem werd uitgevaardigd, verblijft Snowden momenteel in Rusland.

De film van regisseur Oliver Stone, gebaseerd op het levensverhaal van Snowden, draait vanaf 10 november in de Nederlandse bioscopen. De hoofdrollen worden gespeeld door Joseph Gordon-Levitt, Zachary Quinto en Melissa Leo.