Dyanne Beekmans bedrijfskleding McDonald’s naar VS

De Amerikaanse medewerkers van McDonald’s lopen binnenkort net als hun Nederlandse collega’s rond in bedrijfskleding van Dyanne Beekman. De fashiononderneemster sloot onlangs een overeenkomst met de Amerikaanse tak van de fastfoodketen.

“Ik ben enorm trots dat McDonald’s Amerika ons gevraagd heeft”, reageert Beekman, die in 2011 kleding ontwierp voor de Nederlandse medewerkers. “Het is een bekroning voor mijn gedachtegoed dat ik al bijna twintig jaar uitdraag: kleding moet mensen mooier maken én pragmatisch zijn. Of dat nou in je privéleven is, of tijdens je werk.”

Medewerkers van McDonald’s zeiden zich ‘prettig en trots’ te voelen in Beekmans kleding, zegt Ramona Santiago, een Amerikaanse franchiseneemster van McDonald’s. “Ik zag zelfs dat een moeder van één van onze medewerkers een T-shirt van Beekman droeg, terwijl ze in de stad aan het winkelen was. Dit laat ons zien dat Beekman niet alleen een uniform biedt.. het is mode! Dat is precies wat wij willen uitdragen, onze mensen voelen zich zo goed als ze er uit zien.”

Volgende week vliegt Beekman naar Los Angeles om haar filosofie achter de bedrijfskleding toe te lichten voor de top van McDonald’s. Hoeveel Amerikaanse medewerkers in Beekmans kleding rond gaan lopen is nog niet bekend, de 13.500 filialen van de fastfoodketen mogen zelf kiezen uit meerdere leveranciers. Beekman is nu een van de drie kledingleveranciers.