Duncan Laurence terug naar Nederland

Duncan Laurence komt zondag terug naar Nederland. Hij landt naar verwachting aan het eind van de middag op Schiphol. Zondagavond is hij te gast in een ingelaste songfestivaluitzending van Pauw.

Niet alleen Duncan zit aan tafel, ook zijn hele team, onder wie Ilse DeLange, komt mee. Jeroen Pauw blikt met commentatoren Cornald Maas en Jan Smit en verschillende oud-deelnemers terug op het Eurovisiesongfestival. Zangeres van Teach-In Getty Kaspers is er ook. Zij won in 1975 het Eurovisiesongfestival namens Nederland met het nummer Ding-a-Dong.

Nederland heeft niet alleen de finale van het Eurovisiesongfestival gewonnen maar schreef donderdag ook de tweede halve finale op zijn naam. Duncan Laurence eindigde als eerste met 280 punten, zo blijkt uit de scores die de European Broadcasting Union (EBU) heeft vrijgegeven.

Ilse DeLange kon kort na de winst van Duncan Laurence op het Eurovisiesongfestival nog amper geloven dat haar pupil het echt geflikt had. ‘Ik heb gevoelens die ik nog nooit heb gevoeld,’ zei ze emotioneel kort na de persconferentie van Duncan.

‘Ik weet niet hoe je dit moet omschrijven joh. Ik denk dat het gewoon even duurt ofzo. Ik ben gewoon supertrots,’ ging Ilse verder. Ze is niet alleen ‘supertrots’ op Duncan maar op het hele team, met name regisseur Hans Pannecoucke en licht- en setdesigner Ignace D’Haese. ‘ De neuzen stonden vanaf het begin af aan dezelfde kant op. En dat kan ook alleen maar. Iedereen moet hetzelfde voelen en er vol passie voor gaan.’

Tijdens de bekendmaking van de punten kreeg Ilse zowaar weer flashbacks naar haar eigen songfestivalavontuur in 2014, toen ze met The Common Linnets tweede werd achter Conchita Wurst. ‘Of er overeenkomsten waren? Qua zenuwslopendheid wel ja!’ reageerde de zangeres. ‘Volgens mij was ik wel iets minder hysterisch met die vlag maar nog best wel hysterisch,’ lachte ze.

Toch waren er ook veel dingen anders. ‘Voor mij is dit natuurlijk ook nieuw om dit vanaf de zijlijn mee te maken. Ik vind het heel intrigerend en super spannend en super leerzaam. Maar het geeft me net zo veel voldoening,’ aldus Ilse.

Nu Nederland na de winst van Duncan Laurence volgend jaar het Eurovisiesongfestival mag organiseren, hengelen diverse steden ernaar het muziekevenement te huisvesten. Zo zei de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema eerder al dat het liedjesfestijn welkom is in de hoofdstad, maar ook vanuit onder meer Maastricht, Den Haag en Rotterdam is belangstelling.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen