×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Duncan Laurence door naar de finale!

Duncan Laurence door naar de finale!
16.05.2019 -

Het is zeker: Duncan Laurence staat aanstaande zaterdag in de finale van het Eurovisiesongfestival! Met zijn liedje Arcade wist de 25-jarige zanger een plek in de finale te veroveren.


Duncan wist tijdens de tweede halve finale van het songfestival genoeg stemmen voor zich te winnen, waardoor hij zeker is van een plek in de finale. Zaterdagavond neemt de zanger het op tegen 19 andere landen, namelijk: Griekenland, Wit-Rusland, Servië, Cyprus, Estland, Tsjechië, Australië, IJsland, San Marino, Slovenië, Noord-Macedonië, Albanië, Zweden, Rusland, Azerbeidzjan, Denemarken, Noorwegen, Zwitserland en Malta.

Ook Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië en het Verenigd Koninkrijk dingen mee naar de titel. Zij krijgen vanwege hun financiële bijdrage ieder jaar een vaste plek in de finale.

Duncan had tijdens de halve finale nog een leuk nieuwtje: hij gaat op tournee door Europa!

Foto: Reni van Maren