Drugsgebruik werd Bobbi Kristina fataal

Bobbi Kristina Brown stierf aan een combinatie van het gebruik van drugs en verdrinking. Dat staat in het vrijdag vrijgegeven autopsierapport.

Zo meldt People. De dochter van Whitney Houston en Bobby Brown werd in januari vorig jaar bewusteloos aangetroffen in haar bad in haar huis in Atlanta. In het rapport staat dat Bobbi Kristina die bewuste dag onder meer marihuana en alcohol had genuttigd. Ook had ze kalmerende medicijnen geslikt. De 22-jarige had verder geen zichtbare verwondingen. Bobbi Kristina stierf uiteindelijk in juli nadat ze maanden in coma had gelegen.

Het autopsierapport werd openbaar gemaakt nadat een rechter in de Amerikaanse staat Georgia dat donderdag had besloten. Het televisiestation WXIA in Atlanta had een zaak aangespannen omdat het openbaarheid eiste. Justitie was tegen het vrijgeven van de informatie omdat dit het justitieel onderzoek naar de doodsoorzaak zou kunnen schaden.

De nabestaanden houden haar vriend Nick Gordon verantwoordelijk voor Bobbi Kristina's dood. Nicks advocaat noemde dit laster en zegt dat de beschuldigingen elke grond missen.