×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Drie arrestaties in verband met dood Lambada-zangeres

20.01.2017 -

De politie van de staat Rio de Janeiro heeft donderdag drie verdachten gearresteerd in verband met de dood van Lambada-zangeres Loala Braz. De drie daders, jongens met de leeftijden van 23-, 21- en 18-jaar oud, worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 63-jarige Braz.


Loala werd donderdagochtend in een uitgebrande auto vlakbij haar woning aangetroffen. Volgens de politie was Braz in leven toen de auto in brand werd gestoken. De politie vermoedt dat Loala Braz slachtoffer is geworden van een roofmoord, meldt de Braziliaanse televisiezender Globo.

De jongens zouden geprobeerd hebben met messen Braz te beroven, maar de zangeres liet zich niet overmeesteren. Na vele messteken en snijwonden verloor de zangeres echter het bewustzijn waarna de daders het lichaam van Braz in haar auto plaatste en die vervolgens in een straat verderop in brand staken.

De 23-jarige Wallace De P.V. meldde zich donderdagavond bij de politie als getuige, maar nadat zijn verhaal bleek te rammelen onderwierp de politie hem aan een verhoor en bekende hij de misdaad. De andere twee verdachten waren eerder op donderdag aangehouden en bleken de mobiele telefoon en de pinpas van de zangeres op zak te hebben.

Loala Braz verkocht gedurende haar carrière liefst dertig miljoen platen en was daarmee een van de succesvolste artiesten in Brazilië. Haar bekendste plaat was de Chorando se foi met de band Kaoma in 1989. In Nederland is het nummer bekend als de Lambada.