×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

‘Dr. Phil Show hielp verslaafden aan drank en drugs’

28.12.2017 -

Dr. Phil en het personeel van zijn tv-show worden ervan beschuldigd dat zij gasten van de show drugs en alcohol gaven.


Verschillende voormalige gasten beweren dat zij voor de show waarin zij van hun verslaving af zouden worden geholpen juist alcohol kregen. Ook zouden medewerkers van de show hen hebben geholpen om aan drugs te komen.

Zo nam Todd Herzog in 2013 deel aan de Dr. Phil Show. Hij vocht tegen alcoholisme, maar houdt vol dat hij niet dronken was toen hij in de studio aankwam. Hij vond echter een fles wodka in zijn kleedkamer, die hij helemaal leegdronk. Vervolgens bood een medewerker hem Xanax aan 'om zijn zenuwen te kalmeren', aldus Herzog. "Ik had gedronken en kreeg Xanax, terwijl ik dat nog nooit van mijn leven gebruikt had, een dodelijke combinatie."

Andere gasten vertellen aan Boston Globe en STAT dat zij een pijnlijke en mogelijk gevaarlijke detox moesten ondergaan in hun hotelkamer voordat de talkshow werd opgenomen. Een gast kocht zelfs heroine met medeweten van de medewerkers van de show. Een andere gast, die overigens zwanger was, werd door een medewerker gefilmd toen zij op zoek ging naar een drugsdealer in Los Angeles. 

Dr. Phil zelf wilde donderdag volgens diverse Amerikaanse media niet reageren op de aantijgingen. Een woordvoerder van het programma deed dat tegenover E! wel. 'Verslaafden zijn berucht om hun gelieg, verdraaiing en bagatellisering.' Hij spreekt dan ook tegen dat de deelnemers in gevaar zijn gebracht. ' Als het risicogevallen waren toen ze bij ons aankwamen, dan waren ze dat daarvoor ook al. Het enige verschil is dat ze nu een stap dichterbij hulp zijn, hulp die ze meestal zelf bij lange na niet kunnen betalen.'