Doutzen Kroes openhartig in column

Ook in Amerika wordt topmodel Doutzen Kroes achtervolgd door paparazzi. Maar ze doet er alles voor om haar keurige imago te behouden.

De populaire Friezin gunt de hele wereld eenkijkje in haar turbulente leven. Ze schrijft maandelijks een column in MarieClaire waarin ze vertelt over wat ze allemaal meemaakt.

“Wat wel eens lastig is aan mijn leven is datik er altijd op moet letten hoe ik me gedraag”, schrijft het 24-jarigetopmodel in haar eerste column.

“Mensen zien mij als puur, oprecht en eenfamiliemens, heel anders dan bijvoorbeeld Kate Moss die een wat ruigerparty-imago heeft.”

Dat bevalt Doutzen wel en ze wil vooral datmensen haar zo blijven zien.

“Als ik een keer op Koninginnedag wordgefotografeerd terwijl ik op een boot gek aan het dansen ben, komt dat beeld ingevaar. Maar zelfs als ik me keurig gedraag, wordt er over me geschreven.”

Ze kijkt dus wel uit wat ze met de pers deelt.“Laatst kwam ik Beyoncé tegen in een club. We hebben gepraat en zelfswat gedanst. Toen ik later iemand sprak die over haar begon, moest ik me echtinhouden om niet te zeggen: ‘ik was laatst met haar uit’.”

Doutzen behoort tot de 5 bestbetaalde modellenter wereld. Ze is al jaren het gezicht van L’Oréal enCalvin Klein en ze behoort tot het selecte groepje modellen dat voorlingeriemerk Victoria’s Secret over de catwalk paradeert.