Dotan reageert op alle commotie

Na al het nieuws dat de afgelopen dagen naar buiten is gekomen, heeft Dotan nu voor het eerst zelf gereageerd. In een video op zijn Facebook-pagina geeft de zanger tekst en uitleg.

'Ik moet toegeven dat ik aan het begin van mijn carrière, in 2011, ben gaan zoeken naar mogelijkheden om mijn muziek te promoten en aan de man te krijgen. En dat ik hiervoor de hulp heb ingeschakeld van een aantal profielen en kanalen op social media. Dit heb ik met een team uitgewerkt en dit is iets waar ik achteraf ontzettend veel spijt van heb en wat ik heel dom vind. Ik was jong, naïef, veel te ambitieus en onzeker', begint Dotan de video emotioneel.

'Afgelopen week ben ik geïnterviewd door de schrijver van het artikel dat afgelopen weekend verscheen. Helaas heb ik hier niet helemaal eerlijk in geantwoord omdat het me overviel, omdat ik bang was, omdat ik me schaamde en omdat ik niet zo goed wist wat ik hierop moet zeggen. Dat is heel fout en dat betreur ik echt heel erg', vervolgt hij.

Maar de complete schuld neemt de zanger niet op zich, want zo zegt hij, dat is niet zijn schuld: 'Er zijn een aantal verhalen naar buiten gekomen en ik wil benadrukken dat ik nooit de opdracht heb gegeven of teksten heb geschreven die haatdragend naar anderen zijn of die andere mensen kunnen raken op een negatieve manier. Het verhaal van het jongetje met leukemie is iets waar ik absoluut afstand van doe, wat ik niet heb geschreven en wat niet uit mijn hoofd komt. Ik vind dat echt heel erg. Ik had hier actie moeten ondernemen'. 

Toch neemt hij verantwoordelijkheid: 'Ik snap dat mensen boos zijn op mij. Het is een gevoelig onderwerp. Hoewel ik hier echt afstand van doe, had ik hier actie tegen moeten ondernemen'.

'Ik hoop het vertrouwen terug te kunnen winnen en wilde dat het anders was. Maar ik moet het nu onder ogen zien. Ik heb heel veel van deze dagen geleerd en ga daarmee aan de bak. Uit respect voor de situatie heb ik besloten dat ik mijn hele social media leeghaal. Dat betekent ook dat er heel veel mooie herinneringen weggaan, maar het is tijd voor een schone lei', besluit de zanger emotioneel.

Bekijk de video van Dotan hier.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen