Doodvonnis voor De Overgave

Tegenslag voor onder meer Rick Engelkes en Dave Roelvink. De Nederlandse film De Overgave die maandagavond in première ging op het terrein van Utopia draait niet in de bioscopen van Pathé.

Volgens Het Parool draait de film nergens in Amsterdam, want ook de filmhuizen hebben bedankt voor de film van regisseur Paul Ruven. Volgens de krant staat dat gelijk aan een commercieel doodvonnis voor een Nederlandse film.

De Overgave is gebaseerd op het boek De Overgave van Floor van Renee van Amstel (pseudoniem). Rick Engelkes, Sheena Tchai, Dave Mantel, Melody Klaver en Dave Roelvink spelen een rol in de romantische en erotische film.

Pathé-woordvoerder Youry Bredewold maakt gehakt van de film. ''De film is de 10 euro per persoon niet waard. De film is zelfs geen B-film, maar eentje uit de C en D-categorie. De film is op alle fronten mislukt'', zegt Bredewold tegen Shownieuws.

Regisseur Ruven regisseerde in 2010 de film Gangsterboys met Yes-R. In 2012 was hij producent van Het Bombardement met Jan Smit. Ruven regisseerde vorig jaar Ushi Must Marry met Wendy van Dijk.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen