BIZAR: Doodverklaarde vriend Oliva Newton-John teruggevonden

Het valt ronduit bizar te noemen. Van de ene op de andere dag verdween Patrick McDermott, een Amerikaanse cameraman en al negen jaar de vriend van Oliva Newton-John, compleet in het niets na een boottrip bij San Pedro (de havenbuurt van Californië).

De bizarre boottocht vindt plaats op 30 juni 2005 in Californië. Patrick McDermott vaart met 22 anderen op. Zodra de boot terugkeert, blijkt de vriend van Olivia Newton-John niet meer aan boord te zijn. Zijn portemonnee en andere persoonlijke bezittingen liggen nog wel op het schip, van zijn lichaam ontbreekt ieder spoor. Niemand van de aanwezigen zegt iets gezien te hebben. 

Uiteraard begint de zoektocht meteen, met groot geschut. De kust wordt wekenlang afgespeurd, zonder succes. Deze verdwijningszaak gaat de geschiedenis in als één van de meest bizarre, internationale showbizz-gerelateerde vermissingszaken ooit. 

Newton-John is op het moment dat haar vriend verdwijnt aan de andere kant van de wereld. De zangeres is in Australië voor een promotour. Later heeft zij over deze verdwijningszaak het volgende gezegd: ‘Het was zo enorm zwaar. Hij was van de ene op de andere dag verdwenen en niemand wist waar hij was. Het heeft jaren geduurd voor ik het een plekje kon geven, je moet uiteindelijk toch door. Dat probeer ik ook, maar het valt niet altijd mee’. 

Maar een zaak is niet altijd wat hij lijkt. Er wordt al snel openlijk getwijfeld aan de dood van McDermott. En wat blijkt? Niet alleen is hij een paar jaar daarvoor failliet verklaard vanwege een schuld van zo’n 30.000 euro, ook blijkt hij een enorme achterstand te hebben in het betalen van de alimentatie voor zijn zoon Chance. 

In de tijd die volgt, duiken er steeds meer mensen op die zeggen McDermott gezien te hebben. Een terugkerende noemer blijkt Mexico. Bewijzen zijn er alleen niet en in 2008 wordt hij, ook al is zijn lichaam nooit gevonden, officieel doodverklaard. Olivia heeft haar verdriet dan al verwerkt en trouwt datzelfde jaar met John Easterling, met wie ze tot op de dag van vandaag samen is. 

Maar de verhalen dat haar ex-vriend nog steeds in leven zou zijn, bleven komen. En nu, na ruim twaalf jaar, zou daar dan bewijs zijn. Iemand wist McDermott vast te leggen op een Mexicaanse camping. Hij zou er leven onder een andere naam en in gezelschap van een, mogelijk, Duitse vrouw.

 
(Foto: Magazine New Idea)

Eén van de detectives die zich heeft gericht op het opsporen van de verdwenen man, vertelt in het Australische magazine New Idea, dat de foto identiek is aan de persoon: ‘Zijn inhammen zijn identiek, net als zijn ogen en de grootte van zijn oren. Ik denk dat hij het is’.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen