Doodsangsten Lily Allen om zieke dochter

Lily Allen heeft letterlijk doodsangsten uitgestaan toen haar dochtertje Ethel in het ziekenhuis belandde. De kleine was amper een jaar oud toen ze in november 2011 laryngomalacia kreeg, waardoor het meisje amper nog kon ademen en eten.

'Het is in feite een keelprobleem. Ze moest zoveel moeite doen om te ademen, om überhaupt te blijven leven, en ze kwam absoluut niet aan. Want van het weinige eten dat ze al binnenkreeg, moest ze alle energie gebruiken om te kunnen ademen', vertelt de 29-jarige zangeres in het Britse Radio 4-programma Desert Island Discs.

'Ik was continu bang om haar te verliezen en het enige wat ik wilde, was haar borstvoeding geven, met haar in een stoel zitten en die kostbare uren 's nachts voor mijn kind zorgen.' Lily wist al hoe het voelde om een kindje te verliezen: in 2008 en 2010 kreeg ze miskramen.

Operaties

'Toen Ethel zo heel, heel klein was, zeiden de artsen dat ze geopereerd moest worden en toen die operatie niet was gelukt, moest dat nog eens gebeuren.' Als gevolg van de gezondheidsproblemen én door wat Lily eerder had meegemaakt 'was het echt een hele zware tijd', blikt de Sheezus-muzikante terug.

Maar na beide operaties en acht maanden sondevoeding is Ethel er weer bovenop gekomen, benadrukt de zangeres. Het gaat ''absoluut weer goed met haar''.