Donny Roelvink

Donny Roelvink tijdens opname fitnessvideo overreden door vriend in Hummer

Donny Roelvink is gewond geraakt nadat hij onder een auto belandde tijdens het maken van een video. Dat vertelt de zoon van Dries Roelvink dinsdag in een filmpje op Instagram.

Roelvink ligt nu in het ziekenhuis met gebroken ribben en een klaplong. Uit een hersenscan in het ziekenhuis in Utrecht is gebleken dat Donny geen hersenletsel aan het ongeluk heeft overgehouden. Hij laat weten dat hij “mentaal erg geraakt is, maar dat alles goed met hem gaat”. Wat voor video hij maakte en hoe hij onder de auto belandde, zegt de influencer niet.

Vader Dries vertelde al snel aan het ANP wat er gebeurd is: Donny is maandagavond door een Hummer overreden tijdens het opnemen van een fitnessfilmpje voor zijn Instagramaccount. “Donny zijn hele leven is Instagram”, vertelt Dries. “Hij had met een paar vrienden het plan opgevat om een filmpje na te doen van hun grote idool, bodybuilder Ronnie Coleman.” In het filmpje wordt Coleman gefilmd vanuit een hummer terwijl hij met een halter in zijn nek op straat ‘walking lunges’ doet.

Gas in plaats van rem

Donny en zijn vrienden draaiden het filmpje maandagavond in Hilversum. Tijdens het draaien drukte de vriend die de Hummer reed per ongeluk op het gaspedaal in plaats van op de rem. Daardoor werd Donny geraakt door de wagen. “Hij mag gelukkig zijn dat het een Hummer was”, aldus Dries. “Er zit flink wat ruimte onder de auto. Dat is zijn geluk geweest.”

Vriend is erg geschrokken

De hele familie is erg geschrokken, aldus vader Dries. Dat geldt ook voor de vriend die de vergissing maakte: “Die jongen is er kapot van dat dit is gebeurd. Ze kennen elkaar al jaren, het zijn beste vrienden.” Donny is volgens Dries niet van plan aangifte te doen.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen