×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Donald Trump geeft hoge onderscheiding aan Elvis Presley

Donald Trump geeft hoge onderscheiding aan Elvis Presley
16.11.2018 -

Donald Trump heeft Elvis Presley vrijdag in het Witte Huis postuum geëerd met de Medal of Freedom, de hoogste burgerlijke onderscheiding in de VS. De in 1977 overleden Presley kreeg de onderscheiding voor zijn verdiensten als zanger en muzikant en omdat hij twee jaar in het Amerikaanse leger heeft gediend.


'De onderscheiding is voor een van de meest geliefde artiesten ooit', zei Trump. Het Witte Huis wees erop dat Presley met zijn muziek voor miljarden fans de Amerikaanse cultuur heeft gedefinieerd. Ook honkballegende Babe Ruth kreeg postuum de onderscheiding toegekend.

Naast Presley en Ruth kregen nog vijf anderen de Medal of Freedom, onder wie de in 2016 overleden Antonin Scalia. Hij was een van de meest conservatieve rechters van het hooggerechtshof. Ook Miriam Adelson, een Amerikaans-Israëlische weldoenster en sponsor van de Republikeinen, kreeg een medaille.