×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Dolly Parton trots op afkomst

Dolly Parton trots op afkomst
26.11.2015 -

Dolly Parton schaamt zich niet voor haar arme achtergrond.


Aan Entertainment Tonight vertelt de countryster dat ze haar huidige leven niet kan indenken zonder haar arme jeugd.

Het jeugdverhaal van de 69-jarige zangeres is te zien in haar tv-film Dolly Parton's Coat of Many Colors, waarin een inkijkje wordt gegeven in het jonge leven van Dolly die opgroeit tussen de Smoky Mountains in Tennessee. "Ik denk dat mijn jeugd me heeft gemaakt tot wie ik nu ben. Ik zou mijn jeugd in de Great Smoky Mountains voor geen goud willen ruilen", vertelt ze. Ondanks dat haar ouders geen cent te makken hadden, koestert ze warme herinneringen aan die tijd. "Ik heb me nooit geschaamd voor mijn familie, hoe arm of vies we ook waren. Ik heb altijd van mijn afkomst en ouders gehouden."

Op haar achttiende vertrok Dolly naar countryhoofdstad Nashville, waar ze uiteindelijk hits zou scoren als 9 To 5 en Islands In The Stream. Veel van haar inspiratie kwam van het thuisfront. "Het is mijn spirituele basis: familie, familieliefde, het simpele leven, onderdeel zijn van de natuur", zo somt ze op. Toch wil ze haar film, die ze produceerde, geen biografische film noemen. "Het is meer een film rond familie en geloof", zo staat in de omschrijving van de film te lezen. "De film is gebaseerd op de incidenten in haar leven en dat van haar gezin in de tijd dat ze negen jaar oud was."