×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

‘Dolly Parton krijgt speciale onderscheiding’

2.09.2018 -

Er staat voor Dolly Parton in februari, vlak voor de uitreiking van de Grammy Awards, een bijzonder eerbetoon te wachten. De zangeres wordt dan uitgeroepen tot MusiCares Person of the Year, melden insiders aan Page Six. Zij zal dan de eerste country-artiest zijn die deze prestigieuze prijs in ontvangt mag nemen.


De Recording Academy kent jaarlijks de onderscheiding toe aan een artiest die zich, naast een grote muzikale carrière, onderscheidt door zijn of haar inzet voor de maatschappij. De uitreiking vindt plaats tijdens een benefietconcert, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan MusiCares. De organisatie zet zich in voor muzikanten in nood.

De prijs ging in het verleden naar onder anderen Paul McCartney, Bruce Springsteen, Bob Dylan, Stevie Wonder, Billy Joel en Paul Simon. Maar van de in totaal 27 individuele winnaars – Fleetwood Mac van vorig jaar niet meegerekend – waren er tot nu toe slechts zes vrouw, onder wie Aretha Franklin.

Zangeres, liedjesschrijver, actrice, schrijver, zakenvrouw en filantroop Parton groeide op in een arm gezin met 11 broers en zussen in de bergen van Tennessee. Ze kreeg 25 nummer 1-hits op de Billboard country hitlijst en speelde in films als '9 to 5' en 'Steel Magnolias.'