DJ Hardwell weer de beste van de wereld

De 26-jarige Robbert van de Corput uit Breda, beter bekend als dj Hardwell, is voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot populairste dj ter wereld. Vorig jaar eindigde de jonge Nederlandse dj en producer voor het eerst op 1 in de prestigieuze DJ Mag Top 100.

Tienduizenden danceliefhebbers van over de hele wereld stemden de afgelopen maanden in de jaarlijkse poll van het Britse magazine DJ Mag op hun favoriete dj. Tijdens het grootse dancespektakel Amsterdam Music Festival in de Amsterdam Arena werd zaterdagnacht bekendgemaakt dat Hardwell wederom de meeste stemmen in de wacht sleepte.

Eerder deze week liet hij al weten het heel gaaf te vinden om nog een keer te worden verkozen tot nummer 1-dj van de wereld, toen Humeberto Tan een aantal dj’s in zijn programma RTL Late Night had en de uitslag al liet doorschemeren. “Ik heb na de vorige verkiezing zo’n waanzinnig jaar gehad. Ik heb over de hele wereld gedraaid en voor zóveel mensen gestaan. Het was het beste jaar van mijn leven.” Maar mocht hij deze keer naast de titel grijpen, dan was er ook geen man overboord. “Nummer 1 van de wereld worden, was mijn ultieme droom. Die is al uitgekomen. Mijn volgende droom gaat sowieso komend jaar in vervulling met het uitbrengen van mijn eerste artiestenalbum. En je kunt nu eenmaal niet altijd nummer 1 zijn.”

Vorig jaar belandde Hardwell als jongste dj ooit bovenaan de internationale ranglijst. Toen stootte hij collega Armin van Buuren van zijn troon. De dj uit Leiden voerde de top tussen 2007 en 2012 vijf keer aan. Alleen in 2011 moest hij de Fransman David Guetta voor zich dulden.

Dit jaar zag hij een van zijn grote dromen in vervulling gaan. Hij werd door zijn favoriete band Coldplay gevraagd om een remix te maken van hun nummer A Sky Full Of Stars. "Dat was waanzinnig. Elk afzonderlijk bandlid moest de mix vooraf goedkeuren, en ze vonden hem allemaal vet. Daar ben ik supertrots op", vertelt hij stralend. De 26-jarige dj en producer vermoedt dat het verzoek van de band best wel eens iets te maken kan hebben gehad met het feit dat hij sinds oktober 2013 de DJ Mag Top100 aanvoerde.

Stiekem hoopt hij dat hij door het prolongeren van zijn eerste plaats nog een keer zo'n buitenkansje te krijgen. De volgende stap? "Een samenwerking met Pharrell Williams zou ik fantastisch vinden. Of een remix maken voor U2, Madonna of Michael Jackson. Dat zou wel ultiem zijn."

Voor de tweede keer nummer 1-dj van de wereld worden, voelt voor Hardwell overigens precies hetzelfde als de eerste keer. "Waaaaaaah!!! Gillen, schreeuwen, feesten!"

De 26-jarige dj uit Breda is zaterdagnacht door het dolle heen. Hij heeft net in de Amsterdam Arena de trofee uitgereikt gekregen die hoort bij de toppositie in de DJ Mag Top100. Zijn handen trillen er helemaal van als hij het glimmende blok optilt. "Deze is goud. Die van vorig jaar was zilver", zegt hij glunderend.

"Dit is zó vet. Ik ben echt super blij. Voor de tweede keer winnen voelt weer net zo te gek." Met de overwinningsroes komt ook de opluchting. "Er valt een last van mijn schouders. De druk liep steeds verder op de afgelopen maanden. Zal ik het weer zijn? Of toch niet? Het is niet makkelijk om die positie vast te houden."

Wat hij het afgelopen jaar heeft gedaan om weer nummer 1 te worden? "Vooral heel veel toeren. En heel veel muziek maken. Eigenlijk gewoon alles wat ik het liefste doe." Hij heeft de titel opgedragen aan zijn fans. "Dit heb ik alleen aan hen te danken." Hardwell benadrukt dat de ranglijst draait om de populairste dj's, niet per se de besten. "Het is een prijs van de fans."

Sinds zijn overwinning wereldkundig werd, staat zijn telefoon roodgloeiend. Hij is er alleen nog niet aan toegekomen alle felicitaties te lezen. De hele wereld wil zaterdagnacht iets van de superster. En dat zal nog wel even zo doorgaan.

Nadat Hardwell zaterdag de bijbehorende DJ Mag-troffee in ontvangst had genomen, kroop hij in een uitverkochte Arena achter de draaitafels voor een uitbundige overwinningsshow. Daarna moest hij als een gek door naar Londen, waar traditiegetrouw de nieuwe nummer 1-dj direct na de bekendmaking van de ranglijst optreedt.

Naast Hardwell stonden zaterdagnacht ook wereldsterren als Armin van Buuren, David Guetta, Martin Garrix, Dash Berlin, Dimitri Vegas & Like Mike en W&W op het programma. Het Amsterdam Music Festival was een van de hoogtepunten tijdens het vijfdaagse Amsterdam Dance Event, dat woensdag begon en nog tot zondagnacht voortduurt.

De 18-jarige Nederlandse dj Martin Garrix gaat als een speer. Zijn zegetocht werd zaterdagnacht bekroond met een vierde plaats in de prestigieuze DJ Mag Top100. Vorig jaar kwam de tiener uit Amstelveen de ranglijst van populairste dj's binnen op 40.

Eind 2013 was Garrix de jongste Nederlander ooit die de toppositie behaalde in de Britse hitlijsten. Met zijn wereldhit Animals kwam hij daar op 1 binnen. Begin dit jaar bereikte hij met de plaat de platina status in Amerika.

Net als voorgaande jaren zijn dj's van Nederlandse bodem ook nu weer ruim vertegenwoordigd in de ranglijst van populairste plaatjesdraaiers ter wereld. Dit jaar eindigden vijf nationale dj-helden in de top 10 van de jaarlijkse online verkiezing georganiseerd door het Britse dancemagazine DJ Mag. Vorig jaar waren dat er zes.

Armin van Buuren, die tussen 2007 en 2012 vijf keer op één stond, belandde dit jaar op drie. Vorig jaar bezette hij de tweede plek. Tiësto moet een plaats inleveren en eindigt als vijfde. Ook Nicky Romero levert een plek in. Hij prijkt in de nieuwe lijst op de achtste positie.

De Nederlanders Afrojack en Dash Berlin vallen dit jaar buiten de top 10.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen