Placeholder

Dirk Kuyt met gezin in Disneyland Parijs tijdens aanslagen

Voetballer Dirk Kuyt was vrijdag tijdens de aanslagen in Parijs met zijn vrouw en kinderen in Disneyland. De Feyenoord-speler besloot eerder dan gepland met zijn gezin terug te keren naar Nederland.

Vrijdag tijdens de aanslagen in de Franse hoofdstad was Dirk Kuyt samen met zijn gezin in Disneyland Parijs. Hij besloot eerder dan gepland terug te keren naar Nederland, zo meldt De Telegraaf.

'Na afloop van de Buffalo Bill-show, de afsluiting van de dag, kwam Denny Landzaat naar me toe. Die waren we voor de show toevallig tegengekomen. Hij vroeg of ik het van die schietpartij in Parijs had gehoord. Maar door de blijdschap en de vreugde van de kinderen om me heen, had ik helemaal niet door hoe groot de tragedie was…We waren heel dichtbij, maar door de uitgelaten sfeer in een pretpark toch ook ver weg. Pas in het hotel zag ik op de tv en via internet welke ramp zich had voltrokken. Vanzelfsprekend gingen onze gedachten uit naar de nabestaanden van alle slachtoffers,' aldus Dirk.

Het pretpark bleef zaterdagochtend gesloten. 'Het sterkte ons in onze mening snel weg te gaan.  Aan de 4-jarige Aiden, vertelde Dirk dat het park de deuren gesloten hield 'omdat Mickey Mouse verdrietig was'. Zijn oudste dochter Noëlle (11) 'had allerlei vragen. Maar op de belangrijkste, waarom mensen elkaar dit aandoen, kon ik geen antwoord geven,' zo vertelt de voetballer aan de krant.