Dionne Stax stapt na 12 jaar over van NOS naar AVROTROS

Dionne Stax verlaat na twaalf jaar de NOS. De journaalpresentatrice stapt in oktober over naar AVROTROS waar ze onder meer het programma DNA Onbekend gaat presenteren. Ook maakt ze vanaf 1 januari een nieuw middagprogramma op NPO Radio 1 samen met Toine van Peperstraten.

Dionne zegt het ‘ongelooflijk spannend’ te vinden om het warme bad van de NOS te verlaten. ‘Ik kijk terug op vele mooie en bijzondere momenten en ben de NOS erg dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen. Tegelijkertijd voel ik dat ik klaar ben voor een nieuwe stap’, zegt ze in een reactie.

‘Door het brede aanbod van de programma’s van AVROTROS kan ik nog meer van mezelf laten zien’, aldus Dionne. Dat zijn naast DNA Onbekend een aantal nieuwe programma’s die nog in ontwikkeling zijn.

Songfestival

Met haar transfer naar AVROTROS komt Dionne Stax nog nadrukkelijker in beeld voor de presentatie van het Eurovisiesongfestival, dat volgend jaar in Nederland plaatsheeft. AVROTROS is mede-organisator van het evenement.

Mediadirecteur van AVROTROS Bart Barnas is erg blij met de komst van Dionne. Volgens hem heeft ze haar sporen ruimschoots verdiend bij de NOS. ‘In relatief korte tijd heeft ze bewezen dat ze een uitstekende en veelzijdige presentatrice is. Het is goed nieuws voor de publieke omroep dat Dionne ervoor kiest om zich bij AVROTROS verder te ontwikkelen als allround presentatrice op televisie en radio.’

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

12 jaar geleden begon ik als stagiair bij de @NOS en wat heb ik sindsdien veel moois mogen doen en maken. Ontelbaar veel journaals, koningsdagen, verkiezingsuitzendingen en programma’s. Het was een bijzondere en leerzame reis. Maar het is tijd voor iets nieuws. Ik stap de journaalstudio uit en ga aan de slag bij @omroep.avrotros. Ik krijg de kans om daar radio en verschillende tv programma’s te maken. Helemaal uit mijn comfortzone, reuze spannend, maar wat heb ik er zin in! Tegelijkertijd is het ook even slikken, ik neem afscheid van het veilige, warme NOS nest. Voorlopig ben ik nog even bij de NOS te zien, dit najaar ga ik een mooi, nieuwe avontuur beginnen. #avrotros #nos #nieuwestap 📸 @petronellanitta 👗 @hannasuurlandstyling 💄 @selkestojancichairandmakeup

Een bericht gedeeld door Dionne Stax (@dionne_stax) op

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen