×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Dione de Graaff en Herman van der Zandt presenteren dit jaar opnieuw De Avondetappe

26.06.2018 -

Dione de Graaff en Herman van der Zandt presenteren dit jaar tijdens de Tour de France opnieuw los van elkaar het tv-programma De Avondetappe, meldt de NOS dinsdag. Onder de gasten die aan tafel zullen aanschuiven, zijn politicus en 'fietsfanaat' Jesse Klaver en oud-wielrenner Joop Zoetemelk, die de tour in 1980 won.


Het finishprogramma met Van der Zandt, direct na afloop van elke etappe, wordt "wegens succes geprolongeerd". In de uitzending wordt de etappe geanalyseerd door wielerexperts Thijs Zonneveld en Danny Nelissen én door "de renners met het zweet nog op het voorhoofd".

Van alle etappes van de Ronde van Frankrijk, dit jaar mét wereldkampioen Tom Dumoulin, doet de NOS verslag op radio, tv en online. Acht etappes worden zelfs integraal – dus van start tot finish – uitgezonden op televisie. Het zijn de eerste etappe, de twee tijdritten, bergetappes en de slotrit naar Parijs.

De NOS staat dit jaar uitgebreid stil bij Jan Janssen, die vijftig jaar geleden als eerste Nederlander de tour op zijn naam schreef. In de Avondetappe op NPO 1 wordt met het dagboek van Janssen dagelijks teruggeblikt op die legendarische tour van 1968.