×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

‘Dennis Rodman opgenomen in afkickkliniek’

19.01.2014 -

De zelfbenoemde 'basketbaldiplomaat' Dennis Rodman heeft het sinds zijn laatste bezoek aan Noord-Korea zwaar te verduren. De 52-jarige ex-topsporter zou volgens een bron zijn opgenomen in een afkickkliniek, meldde CNN zondag.


Rodman raakte in opspraak om zijn bezoeken aan het stalinistische land. De kleurrijke basketballer heeft een vriendschappelijke relatie met dictator Kim Jong-un, maar de reisjes van Rodman zijn bepaald niet onomstreden. Zo kreeg de sporter een golf van kritiek over zich heen na een opmerking over de in Noord-Korea opgesloten Amerikaan Kenneth Bae.

Volgens Rodman had Bae misschien wel iets gedaan om zijn straf van vijftien jaar dwangarbeid te verdienen. Na een klacht van de familie van Bae, bood de basketballer zijn excuses aan. Rodman stelde dat hij veel last heeft van stress. Ook had hij gedronken toen hij de gewraakte uitspraak deed.