×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Demi Lovato heeft last van stigma

2.08.2017 -

Zangeres en actrice Demi Lovato is het zat dat mensen haar blijven bestempelen als bipolair. De 24-jarige Amerikaanse is gediagnosticeerd met een bipolaire stoornis, maar vindt niet dat dat haar hele wezen kenmerkt. "Het is iets wat ik heb, niet iets wat ik ben."


People schrijft dat de ster het zat is dat mensen haar omschrijven als bipolair. "Het klopt wel, maar ik hou er niet van als mensen dat woord gebruiken als een label."

Desondanks is Lovato heel open over haar stoornis en zet ze zich in voor het bespreekbaar maken van geestelijke gezondheid. "Ik bevind mij in een positie waarin meer mensen mij horen dan tien jaar geleden, dus ik gebruik mijn stem voor meer dingen dan alleen zingen." Zo haalt ze zelfdoding van Linkin Park-frontman Chester Bennington aan om te onderstrepen hoe belangrijk openheid over psychische stoornissen is.