×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Deense kroonprins Frederik wel bij EK-finale

4.08.2017 -

In tegenstelling tot koning Willem-Alexander en koningin Máxima is de Deense kroonprins Frederik wel van plan de finale van het EK voetbal voor vrouwen bij te wonen. Het Deense hof maakte vrijdag bekend dat Frederik zondag op de tribune zit.


De Oranje Leeuwinnen spelen in Enschede de finale tegen het Deense nationale vrouwenelftal. Voor zowel Nederland als Denemarken is het de eerste keer dat een finaleplek is behaald op het EK voetbal voor vrouwen. Volgens Billed Bladet is Frederik, die net terug is van een vakantie in Griekenland, een van de ongeveer duizend Denen die de Deense vrouwen zondag toejuichen.

De Rijksvoorlichtingsdienst maakte vrijdag bekend dat koning Willem-Alexander en koningin Máxima niet bij de finale zijn. Het koningspaar zat op 16 juli wel op de tribune in Utrecht, waar de openingswedstrijd van het EK werd gespeeld. Premier Mark Rutte, minister Edith Schippers en staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zijn zondag wel aanwezig.