Debbie Harry (68) te oud voor Blondie?

Zangeres Deborah Harry loopt al een tijdje te dubben of ze niet moet stoppen met Blondie, omdat ze zich met haar 68 jaar wat te oud begint te voelen voor de groep. Althans, dat zei Blondie-drummer Clem Burke afgelopen weekend tegen de Britse krant Daily Mail. Een woordvoerder van Harry spreekt echter tegen dat er sprake zou zijn van stoppen. Er staan voor komend jaar zelfs alweer enkele concerten gepland en nog dit jaar moet er een nieuw Blondie-album verschijnen.

Burke deed zijn uitspraken toen hij in Londen een opening van een tentoonstelling met werk van de overleden rockzanger Ian Dury bezocht. "De discussie hoe lang we nog door moeten gaan met de groep houdt ons intern nu al een jaar bezig,’’ aldus Burke. Debbie Harry is met haar 68 jaar aanzienlijk ouder dan de andere originele bandleden, gitarist Chris Stein (63) en drummer Burke (57). "We zijn zo lang doorgegaan als mogelijk was. Maar de beslissing is helemaal aan Debbie," zegt Burke. "Zonder haar kan er natuurlijk geen Blondie zijn."

De groep Blondie ontstond 40 jaar geleden en brak in 1978 door met het tweede album Plastic Letters en de hit Denis. Tot begin jaren tachtig had de groep wereldwijd succes met hits als Heart of Glass en The Tide is High. Blondie viel in 1982 uiteen, maar maakte in 1998 een comeback die vooral op de podia succesvol was. Eerder deze maand speelde de groep nog in Amsterdam. Later dit jaar staat er een nieuw album gepland dat Ghost of Download gaat heten.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen