De ware reden van het einde van Maywood

Een half jaar na het definitieve einde van Maywood lijkt nu pas de ware reden daarvan onthuld te worden. Jochum, de man van Alice, doet namelijk een boekje open over Caren en haar man. Hij vertelt dat het, na eindeloze ruzies thuis, Carens man was die Caren dwong om te stoppen met Maywood. 'Anders zou hij van haar scheiden.'

De reden waarom Maywood niet meer bestaat lijkt dieper te gaan dan gedacht. De voortdurende twisten tussen de zusjes Alice en Caren zijn bekend, en ook dat Henk, de echtgenoot van Caren, zich tot onvrede van Alice met alles bemoeide. Maar nu blijkt dat de zaak nóg heftiger was: het huwelijk van Caren stond op het spel. Dat zegt Jochum, de echtgenoot van Alice.

Het dreigement om te scheiden uitte Henk wel vaker, zegt Jochum. 'Dat heeft hij wel drie keer gezegd tegen Caren. Hij zei: 'Je kiest voor mij, anders ga ik scheiden van je.' En dan werd Caren weer boos op Alice. 'Jij helpt mijn huwelijk om zeep, en dat laat ik niet gebeuren'.'In mei barstte de bom definitief door een nieuw eisenpakket van Alice.

Lees het hele verhaal deze week in Weekend.