De soap rond Sylvie en Sabia

Het jaar 2013 begon voor een bekend showbizzkoppel nogal turbulent en het tweetal zou het nieuws het hele jaar beïnvloeden. De foto die Sylvie van der Vaart van haarzelf, echtgenoot Rafael en beste vriendin Sabia op oudejaarsavond via Twitter deelde, bleek meer veelzeggend dan verwacht. In de serie terugblikken op 2013: de soap rond Sylvie en Sabia.

Sylvie en Rafael van der Vaart luiden met knallende ruzie het nieuwe jaar in en maken op 2 januari hun scheiding wereldkundig. Het paar, sinds 2005 getrouwd, deelt in de Duitse krant Bild mee dat de voetballer zijn glamoureuze eega een klap heeft gegeven. “Ik ben een idioot en het spijt me heel erg”, zegt Rafael. Sylvie: “Ik heb hem al vergeven.” Naar de reden van de klap blijft het gissen.

Nog diezelfde dag komen de eerste geruchten op gang. Shownieuws meldt dat presentatrice Nikkie Plessen de breuk zou hebben veroorzaakt. Nikkie, die een vriend heeft, ontkent. Sylvies vriendin Sabia wijkt intussen niet van haar zijde. Enkele dagen na de breuk wordt bekend dat ook Sabia en haar man, voetballer Khalid Boulahrouz, uit elkaar zijn.

Even lijkt het erop dat Rafael en Sylvie op een verzoening hopen. Ze brengen nog regelmatig tijd met elkaar door. Maar het paar zegt dit vooral te doen in het belang van zoon Damián. Eind maart ontkent de voetballer in een interview met Johan Derksen de klap tijdens de jaarwisseling. "Ik heb haar overigens niet geslagen, laat dat even duidelijk zijn", zegt de 30-jarige middenvelder.

Begin april geeft hij nog een verrassend interview. In Bild onthult hij dat hij een relatie heeft met Sabia. “We kennen elkaar al jaren en waren altijd goede vrienden. De afgelopen weken hebben zich bij ons verrassend grote gevoelens ontwikkeld.” Sylvie zou het intussen met ex-scharrel en voetballer Zlatan Ibrahimovic doen, maar dat blijkt al snel niet waar. De Franse zakenman Guillaume Zarka is haar nieuwe liefde.

In de maanden daarna wordt het niet stiller rond de kersverse liefdesparen. Rafael en Sabia gaan samenwonen en verklaren graag een kind te willen. Sylvie en Guillaume gaan uit elkaar. De Fransman geeft vervolgens een interview aan Closer over zijn tijd met Sylvie en zegt daarin onder meer dat ze na twee minuten praten al in bed belandden.

De relatie tussen de voormalige beste vriendinnen is ernstig bekoeld. Sabia geeft een interview aan Bild en vertelt over de affaires die Sylvie tijdens haar huwelijk zou hebben gehad. Twee van hen, een model en een piloot, vertellen enige tijd later los van elkaar hun verhaal aan het Duitse blad Gala. Sylvie is de piloot net voor met een interview in een Nederlands blad, waarin ze bekent dat ze in 2010 inderdaad voor de piloot was gevallen en dat Rafael de affaire ontdekte. Ze verbrak destijds het contact met de piloot en Rafael vergaf haar.

In december maken Rafael en Sabia bekend een kindje te verwachten. Later onthullen ze ook het geslacht: een meisje. Rafael hoopte altijd al op een zusje voor Damián. Het loopt echter niet goed af. Het kindje wordt met 19 weken doodgeboren, een dag nadat de scheiding tussen Rafael en Sylvie officieel is uitgesproken.

Sylvie reageert geschokt. In een landelijke ochtendkrant zegt ze: “Vanuit mijn hart wens ik Rafael en Sabia alle kracht toe om dit grote verlies te dragen.”