‘Ex Margarita leeft als kluizenaar’

Edwin de Roy van Zuydewijn leeft een 'kluizenaarsbestaan' in Zuid-Europa. Dat belooft EenVandaag te laten zien in een reportage die donderdag wordt uitgezonden.

De ex-man van prinses Margarita zou met alleen zijn hond Pablo op een afgelegen vakantiehuis op een berg wonen, zonder contact met de lokale bevolking. Zijn huur wordt door vrienden en familie betaald, terwijl hij zich concentreert op het afronden van zijn boek.

Ondanks zijn zelfverkozen ballingschap heeft De Roy van Zuydewijn zijn strijd voor eerherstel nog niet opgegeven. Hij zegt in de reportage: "Ik word er moe van. Heel moe van! Waarom, waarom moest ik kaltgestellt worden?"

Afluisterpraktijken

De Roy van Zuydewijn was van 2001 tot 2006 getrouwd met prinses Margarita, de oudste dochter van prinses Irene. In 2003 beschuldigde het paar het Koninklijk Huis en de AIVD van afluisterpraktijken en zei dat De Roy van Zuydewijn werd tegengewerkt in zijn bedrijven. Uiteindelijk keerde de prinses zich tegen hem en in 2004 werd bekend dat ze gingen scheiden, waarna er beslag werd gelegd op zijn bezittingen.

Prinses Margarita is in 2008 opnieuw getrouwd, met de jurist Tjalling Siebe ten Cate. Met hem heeft ze twee kinderen.