pieter van vollenhoven

De nieuwe vriendinnen van Pieter van Vollenhoven

Prof. mr. Pieter van Vollenhoven beleeft bij zijn wandelingen op het Kroondomein in Apeldoorn bijzondere ervaringen, zo liet hij zaterdag weten via Twitter. 'De ontmoetingen in het bos - ook met mensen - worden steeds aardiger! Zo van: 'Goed dat u nog leeft!!' Vroeger werd dat nooit gezegd!!' merkte hij op.

Bij zijn bericht plaatste hij een foto van een andersoortige ontmoeting, waarvan er tegenwoordig omdat het Kroondomein zo rustig is, meer plaatsvinden dan tot voor kort gebruikelijk: een everzwijn met jongen. ‘Ook van ‘hen’ krijgt u de hartelijke groeten. Wel even goed kijken’, twitterde de echtgenoot van prinses Margriet. De biggetjes zijn namelijk nauwelijks waar te nemen.

Eerder in de week had Van Vollenhoven al verhaald over zijn ervaringen met de bosbewoners. ‘Op de Veluwe is het nu erg droog en stoffig. Voor de varkens ook niet veel te eten. Soms geef ik mijn vriendinnen dan wat maïs. Als beloning komen zij dan langs met hun kinderen’, noteerde hij bij een foto van een zeug met haar nog piepkleine kroost. ‘Om mee te nemen!’ aldus Van Vollenhoven, die zich echter meteen bedacht. ‘Zij worden wel net zo groot.’

Driftig

Kennelijk waren de biggetjes zo klein dat volgers van Van Vollenhoven hadden geklaagd dat ze onzichtbaar waren. Daarom plaatste hij vrijdag een nieuwe foto ‘van mijn nieuwe vriendinnen in die eeuwig zingende bossen’, met enig advies: ‘Even foto vergroten…’ Hij beschreef ook wat er te zien was: ‘Iedereen kijkt wat ma eet, en één houdt de wacht.’ Van anderhalve meter afstand houden was geen sprake, zo stelde hij ook vast.

Van Vollenhoven, die eind deze maand zijn 81e verjaardag hoopt te vieren, vindt het niet makkelijk om binnen te blijven zo liet hij al eens doorschemeren. Maar hij is thuis driftig aan het schrijven aan de notitie Onafhankelijk Toezicht voor de stichting Maatschappij en Veiligheid, en verder gaat hij dus ook de bossen in om de benen te strekken en van de natuur te genieten.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen