×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De naam is Elba, Idris Elba

12.08.2018 -

Idris Elba heeft Bondfans internationaal in rep en roer gebracht. De acteur, die al langer wordt getipt als de volgende vertolker van de geheim agent, slingerde zondagochtend een selfie de wereld in met de tekst: my name's Elba, Idris Elba.


De tweet werd door vele Bondfans geïnterpreteerd als bevestiging dat Elba in de huid kruipt van James Bond. Idris' naam zingt al sinds 2014 rond als opvolger van Daniel Craig. Craig kroop vijf keer in de huid van 007 en liet in 2016 al weten klaar te zijn met het personage. Toch liet hij zich overhalen nog één keer Bond te spelen, in de 25e film die volgend jaar oktober in de bioscopen verschijnt.

Een paar uur nadat Elba het wereldnieuws haalde met een handjevol woorden, volgde opnieuw een tweet. 'Geloof de hype niet', schreef de acteur. Of hij daarmee ontkent dat hij Bond gaat spelen, is de grote vraag.

Bond-producer Barbara Broccoli gooide vrijdag olie op het vuur door te stellen dat het tijd wordt dat 007 wordt gespeeld door een niet-blanke acteur. Elba zou bovenaan haar wensenlijstje staan. De 45-jarige acteur zelf ontkende meermaals dat hij de geheim agent gaat spelen, onder meer omdat hij te oud zou zijn.