×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De maat is vol: Rossana Kluivert sleept Opgelicht? voor de rechter

De maat is vol: Rossana Kluivert sleept Opgelicht? voor de rechter
18.12.2019 -

Rossana Kluivert is er klaar mee en stapt naar de rechter vanwege de uitzending van Opgelicht?! Eind november werd hierin aandacht besteed aan haar stichting Dog Rescue Centre Curaçao, maar volgens Rossana zitten er veel onwaarheden in de uitzending.


‘Avrotros wil niet vrijwillig rectificeren en dus wij zijn genoodzaakt om deze stap te zetten’, laat haar advocaat Royce de Vries aan het AD weten. In de uitzending van Opgelicht?! werd gesproken met vrijwilligers en dierenartsen die zich eveneens voor de honden op het eiland inzetten. Uit deze reportage bleek echter dat geen van hen wist  waar het opvangcentrum van Kluivert zich bevindt. Ook zou Kluivert veel minder honden hebben verzorgd dan ze zelf beweert. En daar bleef het niet bij: Van het ingezamelde geld van donateurs zou Rossana tienduizenden euro’s aan marketingkosten hebben uitgegeven en een winkelpand hebben gehuurd.

De Vries laat nu weten: ‘We hebben diverse keren aangegeven graag te willen reageren op de beschuldigingen, maar dan live in de uitzending. Daar zijn ze niet op ingegaan, waarschijnlijk omdat ze dat te spannend vonden. Toen hebben we een schriftelijke verklaring aan ze overhandigd, maar die hebben ze niet in de uitzending laten zien. Er is een enorme waslijst aan fouten en onwaarheden die in de uitzending zijn te vinden, en we hebben correspondentie dat Opgelicht!? allesbehalve integer en journalistiek verantwoord heeft gehandeld. We zijn ervan overtuigd dat een rechter dat ook zal inzien.’

De uitzending is niet alleen schadelijk geweest voor het imago van de organisatie, maar heeft ook financiële schade opgeleverd. ‘Die was voor ons uiteraard zeer schadelijk. Mensen zijn waarschijnlijk erg geschrokken en dat heeft grote gevolgen voor donaties en de goede naam van de stichting. De feiten liggen echter heel anders. De stichting is bonafide en verricht goed werk. Wij zullen er alles aan doen om dat beeld te herstellen.’ Het kort geding zal op 15 januari plaatsvinden.

Lees ook:

Bibian Mentel over haar ziekte: ‘Ik weet dat de artsen het niet meer onder controle hebben’

In beeld: André en Bridget kunnen niet van elkaar afblijven

Fred van Leer deelt slecht nieuws vanuit zijn ziekenhuisbed