Youp Van 't Hek

De Laatste Ronde van Youp van ‘t Hek

Youp van ‘t Hek heeft dit weekend de eerste try-outs gespeeld van zijn allerlaatste grote tournee. De 67-jarige komiek speelde zijn eerste voorstellingen traditiegetrouw in Theater Pepijn in Den Haag. De laatste grote voorstelling van Van ‘t Hek heet De Laatste Ronde!

Youp van ’t Hek kondigde eerder dit jaar aan dat hij ruim twee jaar gaat toeren met het programma in Nederland en Vlaanderen. Hij gaat vrijwel alle theaters aandoen waar hij de afgelopen eeuw heeft opgetreden. De tournee beslaat vele honderden voorstellingen en wordt afgesloten met een aantal weken in grote theaters als Luxor in Rotterdam en Carré in Amsterdam.

De cabaretier wil op zijn 70e verjaardag, op 28 februari 2024, de serie afsluiten in de hoofdstad. “Het wordt geen terugblik op mijn carrière en geen ‘greatest hits’ zoals Flappie”, vertelde de cabaretier eerder. ‘Het wordt een actuele show met veel grappen over mijn eigen leeftijd. En ik ben van plan te gaan reflecteren op de Grand Canyon die inmiddels tussen mij en de jongere generatie gaapt.’

Cabaret Nar

Van ’t Hek is resoluut over zijn besluit dat De Laatste Ronde! echt zijn afscheid van het vak vormt. ‘Alles heeft een houdbaarheidsdatum, en komieken al helemaal’, denkt hij. ‘Er komt een moment dat mensen niet meer op je zitten te wachten, dat heb ik bij andere oude collega’s soms zien gebeuren. Dat moment wil ik voor zijn.’

De succesvolle komiek begon zijn carrière met het gezelschap Cabaret Nar, waarmee hij tussen 1973 en 1983 een aantal shows maakte. Daarna volgde een succesvolle solocarrière. De cabaretier maakte inmiddels 28 voorstellingen, waaronder tien oudejaarsconferences.