De Jeugd sloopt gouden plaat Dotan

De Jeugd van Tegenwoordig heeft op geheel eigen wijze gereageerd op de hetze rond Dotan en zijn 'trollenleger'. In een filmpje van de Belgische radiozender Studio Brussel krijgen Faberyayo, Vjeze Fur en Willie Wartaal een gouden plaat van de zanger in handen die ze daarna vakkundig vernielen.

Het gaat om een gouden plaat van Dotans album 7 Layers, die de zanger vermoedelijk schonk aan Studio Brussel. Hij signeerde het met de woorden: 'Bedankt StuBru voor alle steun en liefde! Dotan'.

In het filmpje geven de leden van De Jeugd van Tegenwoordig, naar aanleiding van hun nieuwe album Luek, aan wat ze wel en niet leuk vinden. Dotan viel niet in die eerste categorie. Zodra de gouden plaat wordt aangereikt begint Willie Wartaal er naar te schoppen waarna Vjeze Fur de lijst in stukken breekt, de gouden plaat lostrekt en weggooit.

Willie Wartaal geeft Dotan vervolgens nog een kleine tip. 'Ik vond het wel een goede marketingtruc, dat zeker', begint hij. 'Maar je zou ook gewoon kunnen proberen om muziek te maken die mensen echt leuk vinden'.

Dotan lag de afgelopen week onder vuur omdat hij zich door nepaccounts op sociale media liet ophemelen.