De grootste hits van de jarige Corry Konings

Corry Konings is jarig! De koningin van het Nederlandstalige levenslied blaast vandaag 65 kaarsjes uit. Vier haar verjaardag door nog eens naar haar grootste hits te luisteren.

Huilen Is Voor Jou Te Laat
Toen Corry nog zong met de Rekels scoorde ze haar allereerste echte hit. In 1970 bestormde het de hitlijsten en 41 weken lang stond het lied in de Nederlandse Top 40. Totdat Pharrell Williams in 2011 met Happy kwam was het nummer de langstgenoteerde in de hitlijst. 

Ik Krijg Een Heel Apart Gevoel Van Binnen
Twee jaar na het uitbrengen van Huilen Is Voor Jou Te Laat ging Corry in haar eentje verder. In 1976 bracht ze een lied uit dat uiteindelijk een echte gouden ouwe werd. Ik Krijg Een Heel Apart Gevoel Van Binnen schopte het niet verder dan de zesde plek in de Top 40, maar zal nog vaak gedraaid worden in uitgaansgelegenheden. 

Je Moedertje
In 1977 staat Conny 6 weken in de Top 40 met Je Moedertje. Een lied over wat moeders allemaal doen voor hun kroost. 

Adios Amor
Afscheid nemen van een liefde. Het is voor veel mensen zo herkenbaar. Corry vertaalde de gevoelens van zo'n moment in woorden en muziek. Adios Amor was het resultaat. 

Het Grote Sprookjeslied
In 1980 duikt Corry met Bonnie St. Claire, Willem Duyn, Alexander Curry, Nico Haak en Sandy de studio in om Het Grote Sprookjeslied op te nemen. Er had uit de samenwerking een album voort moeten komen, maar daar bedankten verschillende artiesten voor. Op de single is Conny te horen als Grietje. Op de albumversie van de hit laat ze zich ook horen als Sneeuwwitje en de Sprookjesfee. 

Mooi Was Die Tijd
Een tijd lang bungelde de zangeres met haar liedjes halverwege de hitlijsten, maar verder kwam ze niet. Totdat ze Mooi Was Die Tijd uitbracht in 1990. Het lied schoot naar plek 4 in de Top 40 en bleef 20 weken in de lijst staan. In de Single Top 100 behaalde het zelfs de 2e plek. 

Diep In Mijn Hart
Ook dit nummer werd een hit in de Top 40. Tien weken lang is Diep In Mijn Hart, een samenwerking met Frans Bauer, te vinden in de hitlijst.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen