De eerste foto’s: Sylvie en Rafael van der Vaart op vakantie

De eerste vakantiefoto’s van Rafael en Sylvie van der Vaart zijn opgedoken. Het stel verblijft momenteel op het Spaanse eiland Formentera om bij te komen van de heftige periode van de borstkanker van Sylvie.

Eerder deze week vertelde de voetbalvrouw openhartig over haar ziekte. Nu doet Rafael ook zijn mond open over deze moeilijk tijd. In een uitgebreid interview vertelt de voetballer over de zware tijd die het stel doormaakt.

“De ziekte van Sylvie heeft ons leven compleet veranderd,” vertelt Rafael. “Maar ik weet zeker dat ze er bovenop komt, dat we er samen bovenop komen.”

Het nieuws kwam voor beiden compleet onverwachts. “Het kwam als een ongelooflijke schok, ondanks dat je er altijd rekening mee houdt. Sylvie was erg aangedaan en ik heb haar toen in mijn armen genomen. We hebben de hele nacht niet geslapen en alleen maar gepraat.”

Nu het voetbalseizoen voorbij is, heeft van der Vaart alle tijd voor zijn vrouw. Hij probeert het zo aangenaam mogelijk te maken voor Sylvie. “Ik neem sushi voor haar mee, haar favoriete eten. En natuurlijk breng ik haar kilo’s modebladen om te lezen.”

Dinsdag werd bekend gemaakt dat de voormalige presentatrice borstkanker heeft. In een vroeg stadium werd de ziekte ontdekt, waardoor ze succesvol geopereerd is. In juli zal Sylvie beginnen met preventieve chemotherapie wegens een aantal onrustige plekjes.