Davina Michelle grote winnares 100% NL Awards

Davina Michelle is de grote winnares van de 100% NL Awards. De zangeres mocht donderdagavond de prijs voor Talent van het jaar en Hit van het jaar in ontvangst nemen tijdens de 100% NL Awards show in The Box in Amsterdam. Eerder kreeg zij al de prijs voor Muziekmoment van het jaar.

De 23-jarige Davina brak vorig jaar door dankzij haar deelname aan het tv-programma Beste Zangers, waarin ze een cover zong van Glen Faria’s Duurt Te Lang. Zo werd Duurt Te Lang een enorme hit: het nummer heeft elf weken achter elkaar op nummer 1 gestaan in de Nederlands Top 40. Nooit eerder stond een solozangeres zo lang op de eerste plaats.

Tijdens de tiende editie van de 100% NL Awards heeft Davina Michelle zelf ook opgetreden. Daarnaast waren er optredens van Ali B, Ilse DeLange, Suzan & Freek en OG3NE.

De Zeeuwse band BLØF heeft donderdag met zijn hit Zoutelande de 100% NL Award voor Meest gedraaide track gewonnen. Ook is BLØF uitgeroepen tot band van het jaar. De band was niet aanwezig in Amsterdam om de prijs in ontvangst te nemen, want de leden wonen een awardshow in Vlaanderen bij.

Marco Borsato is de meest gedraaide artiest op 100% NL, sinds de start van de zender 12,5 jaar geleden. Dat kreeg de zanger tijdens zijn openingsspeech van de 100% NL Awards show in The Box in Amsterdam van Ali B te horen.

‘Ik denk dat we even stil moeten staan bij de aller aller grootste uit de geschiedenis van de popmuziek’, begon Ali B zijn eerbetoon. ‘Elk jaar vind je jezelf uit, met het enthousiasme van een debutant.’ De prijs is volgens Ali welverdiend want ‘de award is op feiten gebaseerd, niet alleen erkenning’. Ali: ‘Heel Nederland moet jou eren zoals we dat bij Johan Cruijff doen, je bent de aller aller grootste.’

Marco was er even stil van. ‘Normaal gesproken zit ik niet zo om woorden verlegen’, zei hij op het podium van The Box. ‘Lieve Ali dank voor alle respect die je me de afgelopen tijd hebt getoond.’ De zanger nam daarna de tijd om zijn luisteraars te bedanken. ‘Zonder publiek geen podium, deze prijs kan er alleen maar zijn door jullie.’

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen