David Lynch speelt trompet tijdens ijswaterdouche

Filmregisseur David Lynch heeft de meest surrealistische ice bucket challenge tot nu toe gedaan. De maker van Blue Velvet en Twin Peaks heeft een bak ijswater met espresso over zijn hoofd laten gieten terwijl hij op zijn trompet Somewhere Over The Rainbow speelt.

De 68-jarige Lynch was uitgedaagd door actrice en goede vriendin Laura Dern, die in meerdere van zijn films te zien was. Zelf daagde de eigenzinnige regisseur de Russische president Vladimir Poetin uit om een emmer ijswater over zijn hoofd leeg te gieten. De opname van de ice bucket challenge van Lynch was woensdag direct een flinke hit op YouTube.
Het bizarre fenomeen, waaraan inmiddels duizenden beroemdheden over de hele wereld hebben meegedaan, vraagt aandacht voor de bestrijding van de dodelijke spierziekte ALS. Veel sterren geven hun eigen draai aan het concept.
Zo liet Tom Cruise op de set van Mission Impossible 5 maar liefst tien emmers water over zich heen kieperen, en deed Matt Damon de uitdaging met water uit zijn wc. De ster, die zich al jaren inzet voor schoon drinkwater in arme landen, vond het onzin om schoon water te gebruiken voor de stunt.