Dave Roelvink

Dave Roelvink stopt met verslaggeving van coronademonstraties

Dave Roelvink zal niet langer verslag doen van demonstraties tegen de coronamaatregelen. Dat laat hij weten in een video op Instagram.

Dave vertelt in de video dat hij wilde laten zien hoe de demonstraties eraan toe gingen, maar kan ‘helemaal niks’ met de rellen die daarop volgden. ‘Mensen hebben het al moeilijk genoeg in deze tijd. Je maakt het alleen maar lastiger voor dit soort mensen. En ik denk ook dat alle aandacht nu naar alle relschoppers gaat en er geen aandacht meer overblijft voor de demonstranten die op een normale manier proberen te demonstreren’, aldus de zoon van Dries Roelvink.

Verkeerd beeld

Volgens Dave wordt nu echter het beeld geschetst dat hij de rellen verheerlijkt. ‘Dat is absoluut niet aan de orde. Ik vind het verschrikkelijk wat er nu gebeurt. Demonstreren ben ik het mee eens, dat is een grondrecht.’ Hij zal niet langer getuigenverslagen maken van demonstraties. ‘Ik ben dit begonnen omdat ik het leuk vond om te doen en omdat jullie er heel leuk op reageerden, maar ik krijg er nu zo veel negatieve aandacht van, daar heb ik zelf geen trek in en zit ik niet op te wachten. Het is een heel moeilijke tijd, het is moeilijk genoeg voor iedereen. Dus helaas ben ik er niet meer bij als reporter.’

De zoon van zanger Dries kwam onder vuur te liggen omdat hij de afgelopen weekeinden op het Museumplein had gefilmd en zijn Instagram-volgers op de hoogte hield van de demonstratie. Dave, die een foto deelde van valse politieperskaarten en die later weer verwijderde, gaf aan vaker ‘verslaggever’ te willen spelen.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen