Foto Dave Roelvink Zoontje

Dave Roelvink openhartig over drank- en drugsverslaving

Dave Roelvink heeft geworsteld met een drank- en drugsverslaving. De dj en realityster maakt woensdag in een video op Instagram bekend dat hij twee jaar geleden hulp heeft gezocht.

“Dat ik een hele wilde periode in mijn leven heb gehad, daar verras ik niemand mee. Alleen wat niemand weet, is dat ik een hele lange tijd heb geworsteld met een drank- en drugsverslaving”, zegt de 28-jarige zoon van zanger Dries Roelvink. “Ik heb me een hele lang periode ontzettend ongelukkig gevoeld en ben heel ver van mezelf verwijderd geweest.”

Twee jaar geleden besefte Roelvink, die in oktober vader is geworden, dat het tijd was om hulp te zoeken. “Ik heb professionele hulp gezocht en ik ben de kliniek ingegaan. En gelukkig met succes.”

Verdovingsmiddel

Op de oorzaak van zijn verslaving wil de realityster niet te lang ingaan. “Laat ik zeggen dat het voor mij heel veel was om op jonge leeftijd bekend te worden, dat iedereen in één keer een mening over je had.” Hij kon naar eigen zeggen slecht omgaan met zijn emoties. “En in de drank en de drugs vond ik mijn verdovingsmiddel. Zo hoefde ik niet te voelen.”

Een jaar geleden is Roelvink samen met onder anderen Najib Amhali, die ook kampte met verslavingen, een afkickkliniek gestart in Abcoude. Hij wil graag andere mensen helpen, omdat zijn herstel “het mooiste cadeautje is dat ik mezelf heb gegeven”.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen