Daphne op de fiets door Vietnam

Daphne Bunskoek springt volgend jaar op de fiets voor het goede doel Plan Nederland. De presentatrice legt komende februari 300 kilometer af langs de kust van Vietnam en hoopt zo geld op te halen voor meisjes in het Aziatische land.

Cycle4Girls is een succesvol fietsevenement afkomstig uit Australië en de eerste Nederlandse editie staat van 1 tot en met 10 februari 2015 op het programma. Daphne reist met 30 andere vrouwen door Centraal-Vietnam van Dong Ha naar Hue City. ''Het is niet alleen een mooie kans om achtergestelde meisjes te helpen maar ook een heel bijzonder avontuur'', vertelt Daphne aan BuzzE.

Onderweg bezoeken de fietssters verschillende projecten van Plan Nederland en ontmoet elke deelneemster haar eigen sponsorkindje. ''Ik weet nog niet wie ze is, maar niet alleen het meisje wordt gesteund met het opgehaalde geld. De hele gemeenschap wordt ondersteund'', aldus Daphne.

Daphne is al eens eerder kort in Vietnam geweest, maar ze kijkt ernaar uit om het land goed te ontdekken. ''Een deel van het land is goed ontwikkeld. Er worden daar vaak fietsvakanties gehouden. Het is niet zo dat we op wegen vol kuilen terechtkomen'', gaat Bunskoek verder. ''Ik ben best wel sportief, maar ik ga me nog wel voorbereiden met de fiets.''

Vietnam is volgens Plan Nederland het perfecte land om de werkwijze van het goede doel te laten zien in combinatie met bijzondere natuur en cultuur waardoor de deelneemsters toch het gevoel van een avontuurlijke vakantie krijgen.

Bunskoek is al jaren actief als ambassadeur voor Plan Nederland en kan dus niet ontbreken in het deelnemersveld. De andere 30 vrouwen kunnen zich aanmelden via de website van Cycle4Girls. ''Maar vol is vol'', aldus Daphne, die een volgende editie al ziet zitten. ''Misschien een wandeltocht naar de top van de Kilimanjaro.''