Daphne Deckers voortaan voorzichtiger

Daphne kreeg heel Nederland over zich heen nadat ze de kandidaten van Benelux’ Next Top Model  ervan beschuldigde te dik te zijn. Hier heeft ze van geleerd.

Daphne neemt de presentatie van het programmaBenelux’ Next Top Model op zich. In dit programma gaat een vakkundige jury opzoek naar hét nieuwe topmodel van de Benelux.

Finalisten Denise en Rosalinde hebben volgensde jury te veel vet om hun heupen en dat hebben ze laten weten ook. Dit zorgde voorcollectieve verontwaardiging in Nederland. De jury zou meisjes zo aanzetten totanorexia.

Daphne is het daar niet mee eens. “Een eetstoornis is eenpsychiatrische aandoening. Je krijgt anorexia niet zomaar van eenmodellenprogramma,” aldus Daphne in het tv-programma Life4 You. Toch zal ze ervoor zorgen dat de jury voortaan beter op haar woorden let.

 “We hebben geleerd dat we ons voortaan voorzichtiger moetenuitdrukken.”

De kandidaten maken zich volgens Daphne helemaal nietzo druk over de kritiek. “De meiden zelf hebben er overigens geen last van gehad. Het ging ookniet om afvallen maar om gezond eten en trainen”

Finaliste Rosalinde beaamt dit, zo vertelt zein Spits. Jurylid Bastiaan van Schaik zei dat het1.81 meter lange model met maatje 36 het goed zou doen als plus size model. “Bastiaanheeft tegen mij gezegd dat ik te dik was. Maar dat was ik op dat moment ook.”

Ze schiet nog verder in de verdediging: “Ik vindhet vervelend dat de juryleden er persoonlijk op worden aangekeken. Zijverzinnen namelijk niet de maten die een model moet hebben.”