×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Daphne Deckers blikt terug op pre-photoshoptijd voor modellen met ‘puistenfoto’

24.10.2016 -

Daphne Deckers was één van onze grootste topmodellen. De blondine werd groot in een tijd dat er nog geen gebruik werd gemaakt van photoshop om oneffenheden, en soms meer, weg te werken. Daar blikt ze nu op terug met een 'puistenfoto'.


'Ik vond een foto uit mijn Italiaanse modellentijd', schrijft ze bij een foto op Instagram. 'Ik dacht: kijk, de pre-photoshop-dagen, toen ze een puistje op je kin nog gewoon lieten zitten! En waarom ook niet?'

De laatste tijd duiken er steeds vaker foto's in tijdschriften en online op die erg gephotoshopt zijn. Onlangs werd er een foto gepubliceerd van Kendall Jenner en Gigi Hadid waarop ze geen knieën meer hadden omdat die weggephotoshopt waren. Soms missen modellen ook hele ledematen of is hun gezicht helemaal anders gemaakt. Steeds vaker komt er daarom commentaar op het gebruik van photoshop, omdat er een onrealistisch beeld wordt gecreëerd over het uiterlijk van vrouwen.