Daphne Bunskoek doet meer dan tv

Daphne Bunskoek kan prima een tijdje zonder televisiewerk. "Ik hoef niet veel op tv en moet de klus echt leuk vinden", vertelt de presentatrice en actrice. "Televisie an sich is niet de heilige graal."

"Misschien zit ik in een bepaalde fase van mijn werkleven: ik ben de veertig gepasseerd en maak me niet meer zo druk om wat mensen van me denken", zegt Bunskoek, die vanaf volgende week maandag te zien is in de politieke dramaserie De Fractie. "Als mensen je een tijd niet meer op tv zien dan denken ze: 'Die zit thuis triest te wezen en in de vergetelheid te raken'. Als je iets leuks op televisie doet, dan is het een van de leukste beroepen. En als er niet echt iets leuks is, dan doe je iets anders."

Iets anders omvat voor Bunskoek sinds kort ook binnenhuisarchitectuur. "Een beetje een uit de hand gelopen hobby. Niets leuker dan het uitzoeken van de nieuwste lampen en behangen." Hoewel het een uit de hand gelopen hobby is, wil Bunskoek meer het inrichten van panden gaan doen. "Ik ga nu een portfolio samenstellen en denk erover meer met interieuradvies te gaan doen. Ik ben thuis ook altijd aan het schuiven en muurtjes aan het verven. Er zijn zoveel leuke dingen in het leven om te doen."

Een van die andere leuke dingen in het leven van Bunskoek is reizen. "Ik heb nu het idee om in drie maanden van Zuid- naar Noord-Japan te lopen." Bunskoek wil vooral afwisseling, vertelt ze in her AD. "Ik werk soms helemaal niet en soms heel veel. Ik mag reizen, schrijven, presenteren, radio maken én acteren. Juist van die afwisseling word ik heel gelukkig."